Museum Boijmans Van Beuningen

2014-2016
Cultureel

In het Rotterdamse ☞ Museum Boijmans van Beuningen liep van 2012 tot 2015 de tentoonstellingsreeks Design Column. In die reeks stond ‘social design’ centraal, de tentoonstellingen lieten zien hoe maatschappelijke problematiek terugkeert in verschillende vormen van design, hoe erop gereflecteerd wordt en hoe oplossingen gevonden worden. Zo waren er tentoonstellingen over vluchtelingen, over zorg en over oorlog.

Design Column #12 'Spaceship Earth'. Foto: Lotte Stekelenburg.

Om die tentoonstellingen onder de aandacht te brengen waren wij twee jaar lang verantwoordelijk voor de communicatie. We hebben verschillende soorten content gemaakt. Bijvoorbeeld de berichten op social media, maar ook interviews met de curator en de getoonde ontwerpers. Dat resulteerde onder andere in een uitzending van VPRO Tegenlicht, over de tentoonstelling Migration Matters.

☞ Lees hier het interview dat we maakten met ontwerper Thomas Rau: “In de toekomst betaal je voor diensten in plaats van voor producten”.

☞ Bekijk hier de Tegenlicht-uitzending Gimme Shelter.

Bij de tentoonstelling Migration Matters 2 hebben we in opdracht van het museum en kunstvideoplatform ArtTube een portret gemaakt van ontwerper Ruben Pater, van wie in de tentoonstelling twee werken te zien waren.